Wallsteijn

Wallsteijn

Welkom in natuurgebied Wallsteijn

Kom tot rust op Wallsteijn en ondervind het uitzicht vanaf de zichtkoepel. Laat je verrassen door het statige uiterlijk van dit kleine stukje natuurschoon.

Over het gebied Wallsteijn

Heerlijk tot rust komen op het Landgoed Wallsteijn en van het uitzicht genieten over de landerijen vanaf de zichtkoepel. Je wordt verrast door het vorstelijke uiterlijk van dit kleinschalige stukje natuurschoon met spiegelvijver en sfeervolle lanen.

Langs het Engels hof wandelen

Landgoed Wallsteijn ligt tegen de Oude Buisse Heide. Je kan eindeloos wandelen door oude bossen in deze rustige grensregio en ook langs akkers, heide, vennen, weilanden en cultuurhistorische boerderijen. De paarse ‘Wallsteijnroute’ van 2,5 km biedt de gelegenheid om te genieten van de moestuin het “Engels hof” met zijn bijzondere lanen en ook de slinger- en spiegelvijver. Het landgoed dat uit 1800 stamt maakt van jouw wandeling een belevenis.

Sfeervolle lanen op het landgoed Wallsteijn

De fraaie bomenlanen, landhuizen, parkbossen en theekoepels geven het landgoed een vorstelijk tintje. Ga lekker genieten via de gemarkeerde Koepelroute (12 km) en langs deze rondwandeling volg je drie kilometer lang de paden in het landgoed Wallsteijn.

Hakhoutbossen op het landgoed Wallsteijn

Het gevarieerde landschap heeft aantrekkingskracht op veel soorten dieren en planten. Dit is geen vanzelfsprekendheid. Om voor al deze dieren en planten het landgoed Wallsteijn passend te houden herstelt en onderhoudt Natuurmonumenten dit gebeid. Een voorbeeld hiervan is het behouden van de weinig voorkomende hakhoutcultuur. De hakhoutbossen van elzen en eiken worden om de 6 tot 8 jaar tot kniehoogte gekapt.

Wat is er te doen op Landgoed Wallsteijn?

  • Een keuze maken uit één van de 7 wandelroutes in het omliggende natuurgebied
  • Via het fietsroutenetwerk van De Baronie langs de landgoederen fietsen
  • Mits aangelijnd zijn honden welkom, mits aangelijnd. Zodat de rust van de dieren en andere wandelaars gewaarborgd is.

Kijk voor meer informatie op de website van VVV Zundert en Vincent van GoghHuis