`t Sloe

t Sloe

Welkom in ‘t Sloe

Het natuurgebied ‘t Sloe is de groene buffer tussen Borssele en het aangrenzende industriegebied. Al wandelend door de unieke Zeeuwse natuur kunt u genieten van het  leven dat zich afspeelt van hazen, rietvogels, kikkers en ook reeën.

Een natuurgebied als buffer

Het natuurgebied ’t Sloe ligt naast het dorp Borssele. Vanaf 2003 vormt de natuur van ‘t Sloe een groene buffer tussen Borssele en het aangrenzende industriegebied. Het vormt een groene, zachte overgang tussen bebouwing, wegen, industrie en het Nationaal Landschap de Zak van Zuid-Beveland.

Eindeloos wandelen

De bomen die geplant zijn in het natuurgebied zijn bedoeld om het zicht op de  hoogspanningsmasten en schoorsteenpijpen te verhullen. Je kan net buiten Borssele lekker wandelen door de unieke Zeeuwse natuur met slingerende kreken, rietkragen vol rietvogels zoals de bruine kiekendief en weidegrond met koeien die grazen. En hebben eenden, hazen, kikkers, en zowaar reeën hun stek gevonden in dit nieuwe natuurgebied.

Wat is er te doen in natuurgebied ‘t Sloe?

  • Als je Borssele uit wandelt, loop je gelijk de Zeeuwse natuur in
  • Het is aan te raden laarzen aan te doen als je ’t Sloe gaat bezoeken
  • Natuurgebied ’t Sloe heeft een vogelkijkhut van waaruit je de vogels kan bekijken
  • Om het natuurgebied heen zijn fietspaden
  • Wil je meer weten over de omgeving? Kijk dan bij VVV Zeeland.

Hoe is natuurgebied ‘t Sloe te bereiken?

Natuurgebied ‘t Sloe ligt tussen het dorp Borssele en het industriegebied Het Sloe. Bereikbaar met de bus naar Borssele. Kom je met de auto, dan is er halverwege de Weelweg parkeermogelijkheid, dit is dichtbij Borssele.