Ossendrechtse Duinen

Ossendrechtse Duinen

Welkom in de Ossendrechtse Duinen

In het erkende stiltegebied Ossendrechtse Duinen komt er geen einde aan heidevelden en open zand. Zo aangenaam rustgevend. Je hoort slechts de nachtzwaluw als je meedoet met de nachtzwaluwexcursie. De heide is het mooist in de zomer.

Over de Ossendrechtse Duinen

De Ossendrechtse Duinen is een officieel stiltegebied, net als de Kalmthoutse Heide die er naast ligt. Beide gebieden maken deel uit van het Nationaal Park Grenspark Kalmthoutse Heide. Je waant je in Afrika met de zandduinen en de zeedennen.

Gladde slang en heideblauwtje

De Ossendrechtse Duinen liggen vlak bij Ossendrecht en Putte. Dit stiltegebied is de thuishaven van bijzondere vogels zoals de nachtzwaluw, roodborsttapuit en boomleeuwerik. Tevens van insecten zoals de zandloopkever. Ook vind je hier de, niet giftige, gladde slang en de vlinder het heideblauwtje.

Fietsen en wandelen en fietsen in de Ossendrechtse Duinen en omgeving

Er liggen twee aangegeven wandelroutes in de Ossendrechtse duinen. Dat zijn de wandelroute Mier en de wandelroute Haas. De middellange afstand wandelroute Ree leidt je door het hele Grenspark en gaat eveneens door dit mooie gebied. Er lopen vier fietsroutes door Grenspark Kalmthoutse heide. Dit zijn de poortfietslussen Stabroek, Woensdrecht, Essen en Kalmthout.