Kop van Goeree

Kop van Goeree

Welkom in natuurgebied de Kop van Goeree

De Kop van Goeree is een geheel van weilanden, bosjes, een elzensingel en een dijk vol bloemen in de buurt Stellendam op Goeree-Overflakkee. De plas van ’t Kiekgat is rijk aan vogels en meer dan de moeite waard om te bekijken.

Over de Kop van Goeree

Een waterplas vol vogels

Een wezenlijk aspect van het natuurgebied is ’t Kiekgat. In het verleden een werkeiland bij de bouw van de Haringvlietdam. In de jaren ‘70 werd zand gewonnen en daardoor ontstond de waterplas. Vanaf de vogelkijkhut kan je goed de vogels zien die tegenwoordig leven in deze waterplas. Bijvoorbeeld diverse eendachtige zoals de slobeend en de krakeend. Steltlopers en in de zomer lepelaars scharrelen hun kostje bijeen in het ondiepe deel van deze plas. De kleine karekiet fluit er vrolijk op los in de rietlandjes van dit natuurgebied.

Wandelen door ‘t Kiekgat

Via een groene wandelroute met een lengte van 3,5 km is ’t Kiekgat open voor het publiek. De vogelkijkhut ligt op deze route en is bereikbaar via een pad dat start bij het viaduct over het Zuiderdiep tussen Stellendam en de binnenhaven. Het natuurgebied Scheelhoek ligt aan de andere kant van de N57. Het bos van Scheelhoek kan je vanaf dezelfde parkeerplaats ook inlopen. Hier is eveneens een wandelroute met diverse uitkijkpunten.

Wat is er in het natuurgebied Kop van Goeree te doen ?

  • Een wandeling maken door het natuurgebied van 3,5 km (informatie over de parkeerplaats staat hieronder)
  • Met de verrekijker naar de vogelkijkhut en vogels spotten
  • Wandelen met hond. Wel aangelijnd.
  • Ook voor mindervaliden is het natuurgebied toegankelijk. Echter is het pad naar de vogelkijkhut niet verhard en heeft wel een hoogteverschil.
  • Voor meer informatie over Goeree-Overflakkee kan je terecht bij VVV Ouddorp

Hoe is het natuurgebied Kop van Goeree bereikbaar?

Neem de auto naar Stellendam. Daar zijn de kleine parkeerplaats Zuiderdiepstraatweg en parkeerplaats Buitenhaven Stellendam aan de Meester Snijderweg. Dit natuurgebied is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Uitstappen bij de bushalte aan de Zuiderdiepstraatweg naast de N57.