De Poel

De Poel

Welkom in natuurgebied De Poel

Ontdek ten noorden van Nisse graslanden met een bijzondere geschiedenis. In natuurgebied De Poel kun je in het voorjaar heerlijk wandelen tussen de bloeiende meidoorns. Het voormalige zoutwinningsgebied is een plaats waar veel dieren zich thuis voelen. Natuurgebied De Poel is een natuurgebied met historie. een uniek stuk ‘oudland’ met veel hoogteverschillen, poelen en heggen. De onderste laag veen was vroeger doordrenkt met zout water en werd daarom tussen de 14de en 16de eeuw gebruikt voor zoutwinning. Hierdoor verzakten delen van de graslanden, wat het gebied een uniek karakter heeft gegeven.

Natuur met witte bloemenzee

De Poel bestaat uit het Ganzengebied (veelal grasland) en het Heggengebied (dijken). Voor grutto’s, kieviten, tureluurs en scholeksters zijn de graslanden ideale plekken om te broeden. Meidoorns zorgen in het voorjaar voor een prachtige witte bloemenzee. Onder andere de tuinfluiter, kneu, spotvogel en heggenmus nemen dan bezit van deze natuur. Daarnaast zijn de meidoorns een belangrijke bron van voedsel voor talloze vogels. Tot diep in de winter snoepen zij van de rode meidoornbessen.

Kleuren in de natuur

Ook een wandeling over de dijken van De Poel is de moeite waard. Van mei tot september worden ze versierd door gele agrimonie en de purperen wilde marjolein. In de schoongehouden poelen en sloten van het natuurgebied vindt je onder andere watersalamanders en groene kikkers.

Wat kun je in natuurgebied De Poel doen?

  • Wandel door deze natuur via de wandelroute over de bloemdijken
  • Je kunt ook heerlijk fietsen in de Zak van Zuid-Beveland. Fietsen zijn te huur op Station Goes (T (0113) 214 170) en bij Bike Totaal Jacobusse
  • Ook honden zijn van harte welkom in het natuurgebied, mits aangelijnd
  • Voor een hapje en een drankje of een bezoek aan de lammetjes kun je terecht bij de Schapenboerderij Schaap en zo

Hoe kan je natuurgebied De Poel bereiken?

Rijd met de auto via Nisse naar Heinkenszand. Volg verder de borden naar de Schaapskooi. Daar kun je parkeren. Adres voor navigatie: Nieuwkamerseweg 3 Heinkenszand. Ga je met het openbaar vervoer? Vanaf NS-station Goes is het 30 min fietsen. Of neem de bus naar Heinkenszand en ga vandaar te voet of per fiets naar de schaapskooi (circa 3 km).