Biezelingse Ham

Biezelingse Ham

Welkom in natuurgebied Biezelingse Ham

Natuurgebied Biezelingse Ham is een tussenstop voor trekvogels tijdens de vogeltrek. Dit getijdengebied in de Westerschelde is een meer dan ideaal gebied voor het spotten van vogels.

Natuurgebied als rustplaats

Natuurgebied de Biezelingse Ham is een buitendijks getijdengebied dat ligt in de Westerschelde. Dit gebied is onderdeel van het Europese netwerk van natuurgebieden: Natura 2000. Gedurende de vogeltrek is dit natuurgebied voor vogels een tussenstop. Tureluurs, Kluten en bergeenden vinden hier hun voedsel en rust. Gedurende de vogeltrek en ook de rest van het jaar kan je vogels spotten op de Zeedijk vanaf het uitkijkpunt. Met een bijzonder uitzicht: Van de ene kant zie je de Zwaakse Weel en van de andere kant een prachtig uitzicht over de Westerschelde.

Wat is er te doen in natuurgebied de Biezelingse Ham?

Het natuurgebied de Biezelingse Ham is niet toegankelijk. Het natuurgebied kan je goed overzien vanaf de Zeedijk. Deze is oostelijk van ‘s Gravenpolder langs de Westerschelde. Er is plaats voor enkele auto’s op de kruising van de Heer Jansdijk, Dwarsdijk en de Oosterzwakedijk en er staat ook een picknickbank

.