Annabos

Annabos

Welkom in natuurgebied het Annabos

Maak een wandeling in het Annabos. Dit bos werd in 1980 beplant. Je bent hier welkom met jouw hond die bovendien in een gedeelte van het bos mag los lopen. Verheug je op de in dit aanwezige vlinders en vogels. Mogelijk gaat een ree jouw pad kruisen.

Het Annabos is een gevarieerd bos

Het Annabos is aangelegd in 1980. Kenmerkend voor die periode is het gebruik maken van tientallen typen bomen zoals de eik, els, es, veldesdoorn en wilg. Ook de ondergroei met kruiden en struiken is gewoonweg ruimschoots aanwezig. Dat maakt Annabos een sieraad in de polder dat rijk is aan vele soorten. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat je oog in oog kan komen met vogels als de grote bonte specht, buizerd en diverse kleine zangvogels zoals fitis en zwartkop.

Zilte weide aan het bos

Een weide grenst aan het bos. Zoute kwel komt hier vanuit de ondergrond omhoog. Hiervan profiteren weer zoutverdragende planten zoals de heelblaadjes  en zeeaster (zulte).De weide wordt begrazen door runderen om te voorkomen dat de weide wordt overwoekerd. Daardoor kunnen broedvogels zoals de tureluur en kievit zich handhaven. Kleine zilverreigers en lepelaars broeden in het dichtbij gelegen natuurgebied Quackgors Zij zoeken veelvuldig voedsel in de sloot rondom het Annabos en de wei.

Wat is er te doen in het Annabos?

  • Wandelen via diverse wandelpaden die je bij de ingang vindt op de informatiepanelen. Deze wandelpaden zijn goed begaanbaar voor mindervaliden. Soms zijn de paden in de winter vochtig.
  • Ook honden zijn welkom. In het ene deel van het bos mogen de honden op de paden loslopen. In een ander deel van het bos moet je de honden aanlijnen. In dat deel zorgen de honden die loslopen voor het verstoren van onder andere de fazanten en reeën. Deze gedeelten worden duidelijk op de informatiepanelen aangegeven bij de ingangen.
  • Zie ook de wandelroute in Voornes Duin.

Hoe is het Annabos te bereiken?

Er is een parkeerplaats aan de Meelzakseweg in Rockanje. Hier vind je ook een ingang voor het Annabos.