Rucphense Bossen

Rucphense Bossen

Welkom in de Rucphense Bossen

Je ruikt heel goed in de Rucphense Bossen dat je middenin de natuur bent. Die geur van dennennaalden geven een gevoel van thuiskomen. In het dichte, donkere dennenbos voel ik me elke dag opnieuw alsof ik in een sprookje leef. Even later wandel ik door een veld met paarse heide. Ga je eens met me mee? Dat is de mooie omschrijving en uitnodiging van boswachter Miranda Fieret over haar beleving in de Rucphense bossen.

Over het natuurgebied de Rucphense Bossen

De Rucphense Bossen bieden genoeg mogelijkheden om lekker actief te zijn. Het is er goed fietsen, wandelen en paardrijden door uitgestrekte zandvlakten, dichte naaldbossen, loofbossen, graslanden en hei.

Naaldbossen, loofbos, hei, stuifzand en graslanden

De Rucphense bossen zijn, hoewel de naam anders doet vermoeden, meer dan alleen bossen. Hier ontstonden n de IJstijd de zandduinen die nu nog te zien zijn. De bossen, graslanden en heide zijn hebben geen natuurlijke oorsprong. Zij zijn geplant door mensen. Dit geeft als resultaat een natuurgebied waar je iedere keer andere natuur om je heen ziet. Het biedt afkoeling ’s zomers in een donker dennenbos. De mogelijkheid om in bomen te klimmen op de dennen van de zandvlakten. Of het geeft je een uitgestrekt panorama over de paarse hei. De Rucphense Bossen biedt het allemaal.

Fietsen, wandelen of paardrijden in de Rucphense Bossen

Lekker actief bezig zijn in de natuur? In de Rucphense Bossen kan je je volop uitleven. Door het hele natuurgebied lopen een groot aantal wandelpaden, fietsroutes en mountainbikeroutes. Die van een uitdaging houden nemen de mountainbikeroute. Een vrij lange ruiterroute loopt door het natuurgebied. Vanaf Roosendaal tot aan de Belgische grens kan je paardrijden.

Familieplek in de Rucphense Bossen

De Rucphense bossen biedt ook een mooie familieplek. Je kan met de kinderen de wandeling van 3 km wandeling doen of een deel ervan lopen. Tijdens de wandeling loop je langs het Café en Recreatiecentrum ‘t Ossekopke. Hier kan je tot rust komen terwijl je geniet van een drankje en/of hapje. Er is een leuke speeltuin aanwezig voor de kinderen.