Natuurkampeerroute Friesland

Natuurkampeerroute Friesland

Als je voor Fryslân kiest, kies je lucht, water, rust en ruimte. En tevens voor meer dan honderd oude kerken en terpen. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige en unieke taal. Zoals de Friezen zelf zingen in het eigen volkslied: “Klink dan en daverje fier yn it rûn, dyn âlde eare, o Fryske grûn”. De Natuurkampeerroute Friesland leidt je via de Waddeneilanden en het Lauwersmeer door een uniek terpenlandschap en langs Friese wouden die eeuwenoud zijn. Je kan in deze unieke provincie heel veel prachtige dingen ontdekken!

Deze route leidt je langs zeventien Natuurkampeerterreinen. Zes hiervan zijn er op de Waddeneilanden. Er worden geen dag etappes aangegeven omdat iedereen per dag een andere afstand aflegt. In plaats hiervan wordt een route langs de Natuurkampeerterreinen in Friesland uitgestippeld. Hierdoor kan je zelf bepalen op welk Natuurkampeerterrein je gaat overnachten. Ook kan je zelf beslissen of je al dan niet de overtocht maakt naar de Waddeneilanden. Het station in Leeuwarden is het beginpunt van de route. Je kan dan direct vanuit de trein de fietstocht beginnen. Uiteraard kan je zelf op ieder gewenst punt van de route starten en eindigen.

Tip: Het is altijd goed om extra kaarten mee te nemen om beter te kunnen oriënteren. Vergeet ook niet de Natuurkampeerkaart mee te nemen voor de overnachting op alle Natuurkampeerterreinen.