Natuurkampeerroute Achterhoek

Natuurkampeerroute Achterhoek

De Natuurkampeerroute Achterhoek is voortgekomen vanuit het al aanwezige Rondje Achterhoek dat er al langer was na een initiatief van de Natuurkampeerterreinen die erbij betrokken waren.

De Achterhoek is een van de fraaiste fietsgebieden in Nederland. Een licht heuvelachtig landschap met riviertjes die meanderen, mooie historische dorpjes en wijngaarden geven je het gevoel dat je in Zuid-Frankrijk bent. Als de fietsdag beëindigd is ga je naar een van de talrijke gezellige restaurantjes in deze omgeving om een lekker streekgerecht te eten. Je kan natuurlijk ook jouw eigen potje koken voor de tent. Dat geeft wellicht nog meer voldoening na een lange en mooie fietsdag.

De Natuurkampeerroute Achterhoek is opgezet door de exploitanten van de Natuurkampeerterreinen in deze regio en voert door de prachtige natuur in de Achterhoek. De dag-etappes zijn ongeveer 41 kilometer lang, dus goed te doen met kinderen. Om te kunnen kamperen op de Natuurkampeerterreinen is een Natuurkampeerkaart vereist. Meer informatie vind je op www.natuurkampeerterreinen.nl. .