Woudhuizen

Woudhuizen

Welkom op landgoed Woudhuizen

De oase Woudhuizen bij Apeldoorn van oud groen heeft een unieke sfeer. Heerlijk wandelen door het bos, de bloemrijke weilanden en ondertussen de fraaie lanen bewonderen met oude bomen en mooie historische gebouwen. Wees welkom om van dit fraaie landgoed te genieten.

Over het landgoed Woudhuizen

Met landgoed Woudhuizen is de natuur is dichterbij dan je zou denken. Lekker naar buiten om een frisse neus halen naast de wijk Woudhuis aan de andere kant van de A50. Je kunt hier  wandelen en fietsen langs het bos, de bloemrijke graslanden en vennen. Prachtige historische gebouwen zie je verschijnen tussen de oude bomenlanen. Het is meer dan de moeite waard om het landgoed zelf verder te ontdekken.

Landgoed Woudhuizen uit 1700

Als je door landgoed Woudhuizen loopt of fietst, proef je zonder twijfel een speciale, kleinschalige oude sfeer. Dit landgoed vindt zijn oorsprong in een opeenvolging van meerdere landgoederen waar bossen, graslanden, oude lanen, historische gebouwen en houtwallen in grote mate hetzelfde gebleven zijn. Uit vroegere kaarten blijkt dat meer dan honderd jaar geleden de lijnen in dit landschap nagenoeg hetzelfde waren. Er was al sprake van bewoning in de veertiende eeuw. Gezien het natte milieu op veel plaatsen zal het toen er voor het grootste deel nat en moerassig hebben uitgezien.