Raalterwoold

Raalterwoold

Welkom in natuurgebied Raalterwoold

Het natuurgebied Raalterwoold is een prachtig stukje natuur in het oosten van Nederland. Het gebied is gelegen in de provincie Overijssel en is geliefd onder natuurliefhebbers en wandelaars.

Het Raalterwoold is een uitgestrekt natuurgebied dat wordt gekenmerkt door een gevarieerd landschap. Het gebied bestaat uit bossen, weilanden, heidevelden en waterpartijen. Het is een gebied met een rijke flora en fauna en er komen dan ook diverse zeldzame planten- en diersoorten voor. Een van de bijzondere kenmerken van het Raalterwoold is de aanwezigheid van de rivier de Regge, die door het gebied stroomt.

Wat er te doen is in de buurt

In de buurt van het Raalterwoold zijn diverse activiteiten te ondernemen. Zo is er een aantal gezellige dorpjes in de omgeving waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er diverse musea en bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Natuurmuseum Holterberg en Kasteel het Nijenhuis.

Wandelroutes

Voor wandelaars is het Raalterwoold een waar paradijs. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Zo is er de Reggepadroute, die je langs de oevers van de rivier de Regge voert. Ook de Holterbergwandeling is een aanrader, waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten over het gebied.

Fietsroutes

Ook voor fietsliefhebbers is het Raalterwoold een perfecte bestemming. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Zo is er de Reggedalroute, die je langs de rivier de Regge voert. Ook de Sallandse Heuvelrugroute is een aanrader, waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten over het gebied.