Purmerbos

Purmerbos

Welkom in natuurgebied Purmerbos

Het natuurgebied Purmerbos is een prachtig stukje natuur in het westen van Nederland. Het gebied is gelegen in de provincie Noord-Holland en is geliefd onder natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Het Purmerbos is een afwisselend natuurgebied dat bestaat uit bossen, open vlaktes en waterpartijen. Het is een gebied met een rijke flora en fauna en er komen dan ook diverse zeldzame planten- en diersoorten voor. Een van de bijzondere kenmerken van het Purmerbos is de aanwezigheid van de Purmerringvaart, die door het gebied stroomt.

Wat er te doen is in de buurt

In de buurt van het Purmerbos zijn diverse activiteiten te ondernemen. Zo is er een gezellige stad in de omgeving, Purmerend, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er diverse musea en bezienswaardigheden in de buurt, zoals het Purmerends Museum en het Fort bij Edam.

Wandelroutes

Voor wandelaars is het Purmerbos een prachtige bestemming. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Zo is er de Boswandeling, die je langs de mooiste bomen en planten voert. Ook de Vlinderroute is een aanrader, waarbij je kunt genieten van prachtige vlinders en andere insecten.

Fietsroutes

Ook voor fietsliefhebbers is het Purmerbos een perfecte bestemming. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het gebied voeren. Zo is er de Polder- en Plassenroute, die je langs de Purmerringvaart voert. Ook de Waterlandroute is een aanrader, waarbij je kunt genieten van prachtige uitzichten over het water.