Molenfietsroute Krimpenerwaard

Molenfietsroute Krimpenerwaard

Via de Molenfietsroute Krimpenerwaard maak je al fietsend kennis met de molens die in het verleden voor de drooglegging van het land zorgden en de meelproductie. Het is onderweg heerlijk genieten van de fraaie vergezichten. Je krijgt tevens de kans om één van de talrijke ambachtsbedrijven te bezoeken die langs de route liggen. Zoals bijvoorbeeld waar je nog de échte Goudse kaas kan proeven.

De fietsroute die ongeveer 30 kilometer lang is heeft de start en finish op de plaats waar de Lopikerwaard, de Alblasserwaard en de Krimpenerwaard elkaar kruisen, te weten Schoonhoven. Schoonhoven staat bekend als de Nationale Zilverstad. Vanaf deze prachtige stad fiets je via de Lekdijk naar Stolwijk. Langs de rivier De Vlist fiets je weer terug richting Schoonhoven. Je komt onderweg langs talrijke molens.

De Molenfietsroute Krimpenerwaard is tot stand gekomen in het licht van het themajaar ‘Leve de Molens!’ van de provincie Zuid-Holland. Zuid-Holland is met 228 molens de provincie met de meeste molens van Nederland.

Het genoemde startpunt Schoonhoven is een tip. Vanzelfsprekend is het mogelijk een knooppuntenroute daarop te pakken waar jij zelf wil.